En lite grönare veckomatsedel

Sitter och funderar på vad man ska äta här framöver...och har surfar runt i arkivet på bloggen. Lite extra grönt känns ju fräscht tänkte jag och knåpade ihop en liten veckomatsedel med mycket vegetariskt. Kanske är det något som lockar.

Smaklig spis!

❤️

Fredag:

Vegoburgare med portobellosvamp

Portobelloburgare

Hamburgerbröd

Portobellosvamp

Stekt rödlök

Picklad rödlök

Ädelost

Tomat

Ruccola

Hemgjord majonäs

Picklad rödlök:

Skala och skär rödlök i tunna skivor. Blanda 1 del ättika (24%) med en lika stor del socker och två delar vatten. Rör ut sockret ordentligt. Lägg i löken och låt stå så länge som möjligt (fördel att göra dagen innan.)

Hemmagjord majonäs:

2 äggulor

1 msk dijonsenap

1 msk vinäger

Ca 3 dl rapsolja

Salt & peppar

Blanda ihop äggulor, senap och vinäger i en bunke. Vispa i olja på hög hastighet. Först lite olja i taget sedan kan man öka på försiktigt. (Späd eventuellt med 1 tsk vatten om majonäsen blir för tjock.) Smaka av med salt och peppar.

Rosta bröden. Skala och skär rödlöken i tjockare skivor. Stek på svagare värme tills skivorna är genomstekta. Skär bort stammen på svampen och stek den likt löken på båda sidor tills den är genomstekt. Lägg ihop burgare efter tycke och smak.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Äter vegetariskt minst tre dagar i veckan. Fisk en eller två gånger veckan.

nouw.com/stenhagenbettan
saraboman
saraboman,
Mycket vego här med ☺️👍🏼 Fisk tyvärr alltför sällan.
nouw.com/saraboman