En dag i Skidbacken

VÄLKOMMEN TILL VÄSJÖBACKEN!

🎿

Väsjöbacken i Sollentuna är en av Stockholms vackrast belägna skidbackar och ligger precis intill Väsjön.

Här erbjuder vi 4 underhållande nedfarter och hela 6 liftar som gör att det flyter på smidigt och dina dagar i backen består av riktigt bra skidåkning. ”

Fredagkvällen bjöd på riktig snöyra och i lördags bestämde vi oss för att slå slag i saken och äntligen prova att ta några åk i Väsjöbacken som lustigt nog bara ligger knappt 10 mintur från oss med bil.

 Trots det räknade jag ut att det måste vara ca 30 år sen jag senast stod på ett par skidor i denna backe... och min kära make (då pojkvän) med en knuff fick ner mig för ”stupet”. Efter att jag hade stått där uppe och gråtit en lång stund av skräck för att ta mig ned. Gången innan var min allra första gång i skidbacke någonsin och jag och en kompis hade kommit på den lysande idén att vi skulle lära oss åka skidor på skolans friluftsdag. ”Hur svårt kan det va, liksom?” Tre försök i liften senare bestämde vi oss raskt för att lift inte var ”vår grej” och vi valde istället att ta oss upp för egen maskin. Vi orkade oss väl aldrig riktigt upp på toppen vad jag minns utan gladde oss åt att glida ner på nederbörden några enstaka meter för att sedan kämpa oss upp en bit igen.

Från då till nu har de dock blivit relativt mycket skidåkning. Fast på annan ort....

Men nu var det då dags igen... yngsta dottern har en kompis som i stort sett bor mitt i backen och det lockar ju till uppmärksamhet som är svår att avstyra.

Enormt mycket folk en härligt snöig dag som denna och en och en halvtimmes väntan i kö till uthyrningen. Vilken gav möjlighet att få i sig en Väsjöburgare till lunch.

Välfylld cafeteria uppbullad till tänderna fanns också att tillgå och mycket och trevlig personal...

Tillslut fick vi skidor och självklart lyckades jag INTE ta mig upp på toppen detta premiäråk heller..... 😬. Skyller på mina ”glidiga” skidbyxor som fick ankarliften att bara försvinna bakom ryggen på mig och dottern med en dryga meter kvar till toppen. Snabbt kom trevliga funktionärer till undsättning och trots det lilla inbjudande missödet flöt de resterande två timmarna på helt förträffligt.

En riktig härlig dag i skidbacken till slut iallafall!

❤️

Gillar

Kommentarer