citronfräscha cupcakes med zucchini

Eftersom ugnen fortfarande inte är inkopplad här hemmar råder det stiltje på bakfronten för tillfället. Så jag fortsätter bjuda på några gamla godingar från förra året. Väl värda att testas!!

Som små pigga vårblommor i snålblåsten, är dessa citronfräscha cupcakes med zucchini.

Citron Cupcake

4 dl riven Zucchini

3 Ägg

3 dl Strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 nypa Salt

1 dl Rapsolja

3 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

1 Citron

Citronsmörkräm

200 gram rumsvarmt Smör

500 gram Florsocker

1 tsk Vaniljsocker

2 msk mjölk

1 Citron

Riv zucchinin och skalet av en citron. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg, olja, zucchini och citronskalet samt saften av en halv citron. Blanda till en jämn smet och fördela i muffinsformar. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölken och vispa i ca 5 minuter. Riv citronskal och blanda i smöret tillsammans med citronsaft efter smak. Toppa cupcakes´n med smörkräm och dekorera eventuellt med söta sockerblommor eller dylikt.

Gillar

Kommentarer

klarasmat
klarasmat,
Vilka söta små cupcakes! Och kul grej med zucchini i, kanske man skulle prova 😊nouw.com/klarasmat
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229