Kryddigt Värmande Äppelmust

Här om dagen när jag satt på tunnelbanan hörde jag två kvinnor samtala bakom mig. Den ena från norrland och den andra från Härjedalen. De kommenterade hur kallt det faktiskt var här i Stockholm. Att det var ganska svårt att förstå. Att det var en helt annan kyla, mer fuktig, och om Stockholmarna som kom upp i sina stora fjällrävenjackor... men som de faktikt behövde "här nere"!! Att kylan var mycket torrare där uppe och att man inte behövde ha så stora jackor. Sen kom de in på snön. Att de hemma i Härjedalen skrattade åt våra skottningsproblem. Men vadå!?! Hur många vägar finns det där uppe??? Två? Det är ju faktiskt lite skillnad här. Jo, svarade den andre. Och där uppe skottar man ju, och så ligger snön kvar. Här skottar man och så töar det. Och så fryser det på igen och allt blir till is.........

Som Stockholmare är det lite skönt med förståelse för vår knepiga vinter ibland....

För några veckor sedan blev jag bjuden på kryddoftande härligt varm äppelmust av en körkompis. En riktig höjdare med enorm mysfaktor. Så nu har det blivit några satser här hemma också och för någon dag sen blev det att vi testade Annas Lakrits pepparkakor till. Själv blev jag väldigt nöjd av bara en..... föredrar nog alldeles vanliga pepparkakor trots allt.

Varm Kryddig Äppelmust

75 cl äppelmust

1 vaniljstång

ca 6 gröna kardemummakärnor

1 kanelstång

1 stjärnanis

ca 6 nejlikor

ev lite agavesirap eller honung för extra sötma

Värm allt i en kastrull. Låt dra men inte koka.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229