Blossa 17

Varje år släpper Blossa en ny årgångsglögg och det är alltid lite spännande att se vad de hittar på för nya smaksensationer. Årets glögg från Blossa är smaksatt med solmogen mango, het chili och kryddig spiskummin och går under namnet Blossa 17 Old Delhi . Inspirationen kommer från Indien, närmare bestämt från Old Dehli och kryddmarknaden Khari Baoli. Formen och färgen på årets flaska är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning, en hantverkstradition där man dekorerar lastbilar, marknadsstånd och byggnader med handmålade mönster, symboler och budskap. Bakom designen står Scandinavian Design Group, som arbetat med Blossas årgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.

Tilltugg till glöggen fick bli lite heta karameliserade popcorn med smak av kokos och chili.

Karameliserade Popcorn med Kokos och Chili

ca 1-2 liter Poppade popcorn

salt

ca 25 gram smör (mjölkfritt)

ca 1 dl kokossocker

ca 1 msk vatten

ca 5-6 droppar sriracha chilisås (eller mer om man gillar det)

ca 1 dl kokosflingor

Poppa popcorn och salta. Smält socker tillsammans med lite vatten i en panna. När det kokat ihop någon minut tillsätt smöret. Droppa i chilisås. Vände ner popcorn och kokosflingor och blanda runt. Ös ut på ett bakplåtspapper och separera. Låt svalna.


Omdömmet blev tyvärr ingen höjdare för Blossa- 17. Märklig julsmak trots glöggtonerna. Väldig svag mangosmak vilket man kanske är mest glad över. Blir efter ett tag ganska så besk...... synd. Flaskan kan väl heller inte anklagas för att höjja julstämningen ytterligare trots att den är ganska snygg som flaska.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229