Let´s go active and let´s do it pink

Innehåller affiliate-länkar

Regelbunden fysisk aktivitet påverkar så gott som alla kroppens processer på ett positivt sätt. Risken för cancer, hjärt- och kärlsjukdom samt diabetes typ 2 minskar. När vi rör på oss och hjärtat får jobba påverkar det oss ända ner på cellnivå. Genomblödningen ökar i kroppens vävnader, mer syre transporteras ut och kroppens förmåga till reparation och cellförnyelse förbättras. Träning påverkar även vårt immunförsvar, det gör att kroppen blir bättre på att ta hand om infektioner och minskar kroniska inflammationer, som enligt de senaste decenniernas forskning har visat sig vara faktorer som kan bidra till allvarliga sjukdomar som cancer och hjärtinfarkt.

Fysisk aktivitet leder även till en effektivare ämnesomsättning och bättre hormonell status, bland annat sänks östrogennivåerna vid träning. Östrogen är en riskfaktor för både bröstcancer och livmoderkroppscancer.

Regelbunden fysisk aktivitet minskar risken främst för bröstcancer, tarmscancer och livmoderkroppscancer.

Fysisk aktivitet är också bra för att undvika övervikt. Att bära på för många extrakilon kan innebära en ökad risk för exempelvis cancer i matstrupe, tarm, livmoder, bröst, gallblåsa och njure.

Källa: Cancerfonden

Måste erkänna att jag är väldigt svag för rosa i alla dess former.... Och kan jag, väljer jag speciellt rosa träningskläder. Det blir på något sätt lite roligare. Hade dessutom, under ganska lång tid ett knallrosa sovrum förresten. Fast det var märkligt nog inte min idé utan min käre makes beslut.

Rödrosa kolhydratsuppladdning....

På lördag är det dags! Stans kanske märkligaste eller iallafall lustigaste lopp: STHLM Above/Below, en unik löpupplevelse på cirka 8 kilometer på och under Södermalm i Stockholm. Det är första och enda gången loppet går, och man vill ju inte missa chansen att uppleva Stockholm på detta annorlunda sätt. Evenemanget startar i Tantolunden, banan tar oss genom tre, sedan länge övergivna och normalt sett otillgängliga, tåg- och transporttunnlar längs med Årstaviken och Norra Hammarbyhamnen, för att sedan avslutas med en spektakulär målgång på det vackra Fåfängan.

Om inte detta var nog är det dessutom första gången som jag springer ett lopp med hjälmtvång!!!

Kommer bli väldigt spännande!

Rödbetsrisotto

4 rödbetor

1 gul lök

rapsolja

4 dl risottoris

1 dl rödvin

1 förp grönsaksbuljong

ca 1 liter vatten

1-2 dl riven parmesanost

salt & peppar

Hacka den gula löken. Skala och tärna rödbetorna. Fräs löken i rapsolja och tillsätt sedan de tärnade rödbetorna. Stek i några minuter och häll sedan i riset för att ytterligare fräsa någon minut. Slå över vin och tillsätt buljong. När vätskan absorberats späd med mera vatten. Fortsätt sedan under omrörning, på samma sätt under ca 20 minuter. (fyll på med vätska och låt det absorberas) När riset är klart, rör ner parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

Servera förslagsvis med sallad, extra parmesan och balsamicosirap som ensamrätt eller som tillbehör till lax eller kyckling.

Gillar