Får det lov att vara en häxhatt till kaffet?

Härligt pyssligt fika kan man tycka, men det är ju ändå höstlov för de flesta. Väldigt uppskattad som efterrätt hos våra små spökkompisar.

Häxhattar

1 dl kakao

2 dl socker

150 gram mjukt smör (mjölkfritt)

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

Dekoration

mariekex

glassstrutar

mörk choklad

smör

florsocker

hushållsfärg

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll/klicka i smeten i formar 3/4 av formen. Grädda i 175 grader i ca 18 minuter.

Låt svalna. Smält den mörka chokladen i micron eller över vattenbad. Bryt försiktigt av kanten på glasstrutarna så att de kan stå mot en slät yta. Pensla dem med chokladen. Pensla mariekexen och fäst chokladstrutarna på kexen. Vispa ihop smör och florsocker till en god smörkräm. Dela upp smörkrämen i flera små skålar och färga in i önskade färger. Spritsa på muffinsarna och strutarna efter tycke och smak.

Gillar

Kommentarer