Det snöar

Det snöar faktiskt utanför! Galet! Själv har man dock suttit inne hela dagen. På förmiddagen var det tenta på distans och under tiden var äldsta dottern iväg till veterinären med Bruno som visat sig dragit på sig någon form av inflammation eller stukning. Så nu är det lugnt läge och promenadförbud som gäller ett tag här framöver. Så istället blev det tokstädning av badrum och sen mysfika med grekisk yoghurt toppad med nygjord pepparkakegranola och en vörtsmörgås. En kopp te och Lugna favoriter som förvandlats till julradio strömmande ut från högtalaren fick fullända stunden.

Pepparkake-Granola

8 dl havregryn

2 dl vetekli

2 dl solroskärnor

1 dl linfrön

2 dl grovhackade nötter (hasselnötter & valnötter)

2 dl vatten

1 tsk vaniljpulver

ca 1 msk pepparkakekrydda

1 dl kokossocker

1 dl lönn sirap

1 dl rapsolja

1 msk agavesirap

Blanda gryn, kli, frön och nötter i en stor bunke. Ta fram en kastrull och häll i vatten, kryddor, socker, sirap och olja. Värm blandningen varsamt under omrörning några minuter, men låt den inte koka upp, alltihop ska bara smältas samman. Häll blandningen över allt det torra i bunken. Blanda ihop ordentligt och sprid ut på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen, 175 grader, cirka 30 minuter, rör om minst tre gånger under tiden. Det bränns lätt, håll koll! Granolan är klar när den är lätt guldbrun. Vänta lite längre om du vill ha riktigt knaprig granola. Ta ut plåten och låt svalna.


Några sidoutfall på det och man är på banan!! Med eller utan hund väljer du själv. Gör du några extra är det toppen!! Annars är det 20 på varje ben som gäller! Fötterna pekar framåt. Stolt hållning med bröstet högt genom hela rörelsen – förläng kroppen. Se till att du har tyngdpunkten mitt på foten på stödjebenet. Knät ska hela tiden peka ut över tån på samma ben. Detta är en utmanade övning i en position man eventuellt inte är så van att träna i. Kör en sida i taget eller alternera med varannat ben.

Gillar

Kommentarer