Smakfullt

Vi har verkligen haft ett höstlov fullt med smakupplevelser!! Och igår efter kyrkogårdsbesök och mysig familjemiddag blev det grand final då vi provade årets smaksatta årgångmust från Apotekarnes tillsammans med choklad som vi köpt på förra helgens höstmarknad på Ulriksdals slott.

Förra helgen hann vi med en riktig liten snabbis till Ulriksdals slotts höstmarknad och gjorde riktiga fynd i Ciccolato´s marknadsstånd. Bland annat svensk, ekologisk choklad från Svenska kakaobolaget. De är en av få chokladtillverkare i Sverige som köper kakaobönor direkt från små kooperativ och tillverkar chokladen själva med endast två ingredienser - kakaobönor och socker. Vi valde att köpa en som var smaksatt med kardemumma och den var faktiskt oerhört god!

Mjölkfri choklad med fyllning är inte lätt att hitta!!! Så när den här hasselnötsgodingen från Skottland uppenbarade sig blev man mer än salig!

Storsäljaren som sålde slut så här i Halloween tider var denna djävulska choklad. Vi lyckades i alla fall knipa en kaka och attans, den var verkligen i hetaste laget med en chilistyrka på 1569300 scoville!!

Samtidigt som vi hade chokladprovning provade vi även årets smaksatta must från Apotekarnes. Personligen tyckte jag att årets hemliga smak var väldigt väl dold och att den kanske var i sötaste laget. Men det mest intressanta var att efter att ha smakat på chokladen med chili dök den hemliga smaken på musten upp allt kraftigare.

VARNING!

Spoiler Alert!

Nästa bild avslöjar Apotekarnas årsmust hemliga smak!

Gillar