Mest lästa

    Eld & anka


    Onsdag och Lill-lördag för många. Kanske en dag att spexa till det lite extra. Som t.ex med en mindre eldshow i samband med middagen. Det brukar värma upp vilken vardagsmiddag som helst!

    Ankbröst med apelsinsås och ugnsbakad potatis

    600g ankbröst

    3 ekologiska apelsiner

    800g potatis

    200g smör

    4msk cointreau

    3msk olja

    Salt och peppar

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor men inte hela vägen genom. Rör runt potatisarna i lite olja och lägg i smord form. Krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i ca 40 min eller tills potatisen är mjuk och fått färg.

    Skär fettet på ankbrösten i rutor och lägg ner i panna på medeltemperatur. Under tiden riv skalet, skär av skalet och skär ut filéerna och pressa apelsinerna. Krydda och vänd ankbrösten. När de är brynta så kör klart dem i ugnen till innertemperaturen är 57 grader.

    Fräs apelsinskalen i fettet, tillsätt spriten och bränn av. OBS! Lyft bort stekpannan så den inte är under fläkten!! Tillsätt saften och låt koka i ca 2 minuter. Vrid ner värmen på en lägre temperatur och tillsätt smöret i små klickar under omvispning. När ankan är klar låt den vila i några minuter innan den skärs upp i skivor.

    Servera gärna med en sallad eller lite gröna blad.

    • Nära Falkbergsvägen, Sollentuna

    Gillar