Det ser ut att bli en jul i år också! ❤️

Häromdagen var det 100 dagar kvar till jul! Och häromdagen presenterade dessutom Blossa sin årgångsglögg -20.

Jag har redan beställt en flaska och det ska bli så spännande att smaka. I år är dessutom flaskan lite mer jul traditionell i färgen än de senaste åren. Små, små tecken som tyder på att det nog kommer en jul även i år. Något som en annan verkligen ser fram emot!!

Så myyyyyysigt!

❤️

Blossa 20 har en frisk smak av mynta och grönt te som förenas med traditionella glöggkryddor. Det gröna teets strävhet gifter sig fint med sötman från glöggen och ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta.

Blossa 20 Myntathé finns i Systembolagets beställningssortiment från den 15 september.

Varje år beger sig Blossa till nya platser i världen för att hitta inspiration till årets smak. I Marrakech ligger världsarvet Jemaa el-Fnaa, Sagoberättarnas torg, som varit en av inspirationskällorna till Blossa 20. Här finns caféer som tillagar Maghrebi-te – ett grönt te som smaksätts med färska myntablad.

- Maghrebi-te framställs på ett ceremoniellt vis; det tar tid att brygga och avnjuts varmt i sociala sammanhang. Här ser vi flera likheter med vår glögg som även den förknippas med vänner och familj samt framställs hantverksmässigt och omsorgsfullt över tid. Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Årets flaskdesign har inspirerats av det marockanska kakel som pryder väggar och golv runt om i Marrakech. Den grön-blå färgen för tankarna till det närliggande och svalkande havet. På flaskans framsida står siffran ”20” i en stil som påminner om kalligrafi och den matta mässingliknande färgen inspireras kanske av ett mässingfat från basaren vid torget dit koordinaterna leder. Bakom designen står Scandinavian Design Group, som arbetat med Blossas årgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.

Åsa Orsvärns tips för en trevligare Blossa 20 upplevelse:

  • Garnera gärna glöggen med färska myntablad
  • Passar att blandas med ett torrt mousserande så som Champagne, Cava, Cremant, Prosecco för ett ännu festligare alternativ
  • Glöggen kan avnjutas både varm som

Folkofolk

Bilder: Susanna Blåvarg

Gillar

Kommentarer