Det Ser Iallafall Lovande Ut För Kvällen

Regnet öser verkligen ner ute. När man tror att det regnar som mest lyckas det ta i ännu lite till och man är lycklig över att få sitta inne och bara mysa. Hunden vägrar gå ut han med. Har försökt ta ut honom två gånger nu men han springer tillbaka in som ett skållat litet troll. Men efter regn kommer sol och det ser faktiskt ut att stämma om man vågar lita på SMHI! Så än finns det hopp om att kvällen kan erbjuda en sensommarkväll av godo. Kanske med grillning och uppfriskande fördrinkar på balkongen.......

Aperol Spritz

IS

Skivad Apelsin

3 delar torrt mousserande vitt vin

2 delar Aperol

1 skvätt sodavatten

Grillad hjärtsallad med Ceasardressing & Parmesanost

Caesardressing

1 äggula

1 msk dijonsenap

1 pressad vitlök

3 sardeller

1 tsk citronsaft eller vittvinsvinäger

ca 1 dl rapsolja

1 dl parmesanost

salt & vitpeppar


hjärtsallad

extra parmesanost för servering

Mixa ihop äggulan med dijonsenap, citronsaft,(alt vittvinsvinäger), pressad vitlök och sardeller.
Häll droppvis i oljan till önskad konsistens. (Häll inte på oljan för fort och i för stor mängd, då finns det risk för att dressingen skär sig och man behöver starta om med en ny ägggula) Riv parmesanosten och blanda i. Blir dressingen väldigt tjock så rör i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.


Plocka eventuellt bort de främsta bladen och dela salladen på längden. Gnid in salladen med lite olja och grilla ca 1-2 minuter på båda sidorna. Salta lite. Skär .salladen i bitar och lägg på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och hyvla över parmesan.


Gillar

Kommentarer