Cupcakes med bönor och vanilj, toppad med moccamascarpone och karamelliserad vit choklad

Ännu ett smaskigt recept som jag hittade på Zeta Fernando di Luca. Samtidigt tog jag chansen att testa på att karamellisera vitchoklad för topping. Gott! Gott! Gott!

De vita bönorna kan avskräcka vissa men jag kan meddela att sonen gav tummen upp när han smaskat i sig en vaniljcupcake helt ovetande om böninnehållet så VÅGA TESTA! Moccamascarponen var dessutom magiskt god och kan ensamt fungera som vilket festdessert som helst!

Mums!

Cupcakes med Moccamascarpone

200 gram stora vita bönor

3 ägg

0,5 dl Extra jungfruolivolja

2 dl strösocker

3 vetemjöl

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Frosting

250 gram mascarpone

1 dl florsocker

2 tsk kakao

1 msk starkt kaffe ( 1 msk morgonkaffe spetsat med lite extra frystorkat kaffepulver)

Pynt

Fikon & Karamelliserad vit choklad

Sätt ugnen på 200 grade (varmluft). Häll av bönorna och skölj dem i kallt vatten. Mixa dem till en slät smet och vispa ihop dem med ägg, olivolja och socker. Blanda ner vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker. Rör så att smeten blir jämn och fin. Fyll cupcake formar till 3/4 och grädda i ca 12-15 minuter (beroende av storlek). Låt svalna. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen och spritsa på varje cupcake.

Pynta med valfritt pynt

Karamelliserad vit choklad

Sätt ugnen på 120 grader (varmluft). Hacka chokladen grovt och föedela i en ugnsäker form. Baka i ugnen i ca 45 minuter. Rör om var 10:e minut tills chokladen är gyllebryn. Häll upp chokladen på ett bakplåtspapper. Låt stå kallt tills massan stelnat helt. Bryt chokladen i önskade bitar.

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Vad gott det ser ut
nouw.com/2barnsmammaochfru