Crabcake med Avocadodipp

I söndags åkte vi över till Västkusten för att tillbringa höstlovet. Det blev lite i all hast då vi av olika anledningar beslöt oss att åka lite tidigare än planerat. Men väl på plats tog lugnet över och igår när vi kom ut på vår första promenad överraskades vi av stillheten. Trots att det grävs ner "fiber" överallt på ön är det ändå lugnare än lugnast jämfört med hur vi har det hemma ;)

Är man på en ö längst ute i havsbandet, hör det väl till det mest naturliga, att maten allt som ofta består av fisk och skaldjur. Så också denna dag. Lite Amerikanskinspirerade blev det också Halloweendagen till ära, då vi startade upp middagen med Crabcake´s & Avocadodipp.

Crabcake

2 burkar Krabbkött i vatten

1 Ägg

2 tsk Citronsaft

3 msk Majonnäs

1 röd Chili (efter smak)

3 st Salladslökar

1,5 dl Ströbröd el Panko

2 msk hackad Dill

Salt & Peppar

Rapsolja till stekning

Servera med lite sallad och avocadodipp.

Hacka Chili och salladslök och blanda sedan ihop alla ingredienserna. Låt stå att svälla ett tag. Forma "kakor" med hjälp av två skedar i önskad storlek och stek på medelvärme.

Avocadodipp

2 Avocado

1 Salladslök

1 Tomat

röd Chili efter smak

Citronsaft

Salt & Peppar

Skala och kärna ur avokadon. Hacka salladslöken och chilin. Kärna ur Tomaten och skär köttet i tärningar. Blanda allt till önskad konsistens och smaka av med salt, peppar och citron.
Gillar