Comfy food

Det kanske inte ser särskilt fantastiskt ut för världen men mums vilken god lunch det blev idag. Riktig "Comfy food" i skål. Skönt, grönt och mys när det landar i magen. Blev bara tvungen att dela med mig!
Linscurry med kokosmjölk & Lime
2,5 dl torkade röda linser
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 1 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
ca 0,5 msk curry
1 msk tomatpuré
6 dl grönsaksbuljong
5 dl kokosmjölk
1 blomkålshuvud
300 gram körsbärstomater
100 gram fryst bladspenat eller färsk babyspenat
olja
Salt och peppar
lime
Skölj linserna och låt dem rinna av. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Fräs löken i olja tillsammans med sambal oelek i en stor kastrull. Rör i ingefära, curry och tomatpuré. Tillsätt linserna, buljong och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter under omrörning. Skär blomkålen i mindre bitar och låt de koka med i ytterligare ca 10 - 15 minuter. Blanda i spenat och skär tomaterna i halvor och blanda även ner dem i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Servera med Limeklyftor och ris.
Mums!
❤️
Kommentarer