Citronkladdkaka toppad med ett moln av söt maräng

Innehåller affiliate-länkar

Här kommer en vansinnigt läcker kaka som inte bara är galet god utan även väldigt vacker att titta på! Perfekt att pigga upp helgen med eller som festlig avslutning påskbordet! Mums!

Citronkladdkaka

2 ägg

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 citron (skal och saft)

150 gram smör

1,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och saften från citronen. Rör ner vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord form och grädda i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt.

Italiensk maräng

4 äggvitor

0,5 dl vatten

2 dl strösocker

Häll äggvitorna i en bunke (helst en köksmaskin med visp). Koka upp vatten och strösocker i en kastrull med en kökstermometer. När temperaturen når ca 110 grader börjar vispa äggvitan till ett vitt fast skum. När sockerlagen är 121 grader, häll ner den i äggvitan i en tunn stråle samtidigt som du vispar på maxhastighet. Fortsätt vispa tills marängen har svalnat. Häll marängen i en spritspåse och spritsa toppar på den avsvalnade kakan. Bränn marängen med en gasolbrännare så att den får lite färg.

Gasbrännare finns HÄR Spritsar och tyllar finns HÄR


Gillar

Kommentarer