Citronkaka med lemoncurd & smul

Citronkaka med lemoncurd & smul

Smul
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 nypa salt
1 citron, skalet
150 gram smör

Kaka
100 gram smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 citron, saften
1,5 dl yoghurt

2 dl lemoncurd

Sätt ugnen på 175 grader (över/under värme). Lägg bakplåtspapper i botten av en springform och smörj kanterna med lite fett. Nyp eller mixa ihop vetemjöl, socker, salt, citronskal och smör till en smuldeg.

Mixa smör och socker luftigt. Dela på äggen och lägg vitorna i en separat bunke. Mixa i äggulorna i smörblandningen. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, citronsaft och yoghurt och rör till en jämn smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Häll i formen. Spritsa eller klicka ut lemoncurd över smeten och strössla smuldeg överst. Baka i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.

Servera eventuellt med vispad grädde och bär.

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
newgirlkitchen
newgirlkitchen,

Ser såå gott ut! 😍

nouw.com/newgirlkitchen