Citron & Vallmokaka med mascarponefrosting

Den här, är nog hittills, sommarens godaste fika! Alltså Mums! Mums! Mums! 💕

😋👌🏼

En helt gudomligt saftig och god kaka!! Härligt fräsch och syrlig av citronen och med en mascarpone-frosting luftig som ett moln och som verkligen är ”to die for”..... Den här gången blev det en mindre kaka och ett gäng cup-cake’s men det gör man som man vill. Det är bara tiden i ugnen som varierar.

Citron & Vallmokaka med mascarponefrosting

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl zucchinin

3 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 citron skal och citronsaft

ca 0,5 dl blåa vallmofrön

1 tsk salt

1 dl rapsolja

(olja till formen)

Frosting

100 gram smör

200 gram mascarpone

ca 7 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1/2 citron skal och citronsaft

Sätt ugnen på 175 grader. Riv zucchinin fint. Smörj en form med bakplåtspappaer i botten med lite rapsolja. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i den rivna zucchinin. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt, bakpulver, vallmofrön och citron. Blanda i olja och vänd runt till en jämn smet och häll i formen. Grädda i ca 60 minuter. (Den här gången blev det en mindre form och cup-cake’s och då lite kortare tid i ugnen. Känn med en sticka att kakan är torr-klar i mitten) Låt svalna.

Frosting

Vispa smöret vitt och mjukt, ca 5 minuter. Tillsätt vaniljsocker, ca 5-6 dl florsocker och citronsaft. Vispa i mascarpone.

Bred eller spritsa ut frosting på kakan och pynta eventuellt med några ätbara blomster.

🌼

Gillar

Kommentarer