Churros

Jag har en man som i mellanåt har en förkärlek till att fritera. Och eftersom det är lite knepigt att ta hand om oljan efter, blir det ofta mer eller mindre friteringsorgier när stunden väl inträffar. Så i helgen har vi testat både langos och churros som förfest inför nyårsfriteringen.....

Långpromenader och löpning på det!!!

Churros

1,5 dl vatten

1,5 dl mjölk (havredryck)

125 gram smör (mjölkfritt)

1krm salt

2 msk strösocker

3,5 dl vetemjöl

3 ägg

Rapsolja till fritering

Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull. Sänk värmen en aning. Tillsätt mjöl, lite i taget, och rör med en slev tills degen är väl blandad och formad till en boll. Ta från värmen och lägg degen i en skål. Vispa degen med elvispens degkrokar i ca 5 minuter. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa till en slät smet. Häll smeten i en spritspåse med en stor stjärntyll. Värm upp olja till ca 180°C i en medelstor kastrull. Att använda termometer är enormt smidigt. Spritsa smeten ned i kastrullen i ca 10 cm långa bitar. Klipp av med en sax. Fritera 5-6 churros i taget tills gyllene. Vänd sida på dem då och då. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.Rulla churros i socker.

Servera helst genast, gärna med smält choklad, Nutella eller dulce de leche.

Smarr!!!!


Gillar

Kommentarer

Ditten_datten
Ditten_datten,
Gud så gott 🤪👌🏻😍
nouw.com/ditten_datten
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Även jag är så svag för friterat
nouw.com/stenhagenbettan