Chokladpaj med salta mandlar och karameliserad mjölk

Ibland är det precis sådär enkelt som man tänkte sig när man var barn: gott plus gott plus gott är lika med supergott!!

Som den här desserten som jag ramlade över från Jenny´s matblogg . Att man dessutom står här utan ett väl fungerande kök och hittar en smaskig dessert som man lätt kan fixa ihop med bara lite hjälp av en micro är ju nästan som att vinna på lotto! Sen att jag lyxade till den lite extra med karameliserade mandlar med flingsalt tar vi inget extra för.... Bara ännu mer gott!!!

Mumsig Mello-fillibabba!!!

Chokladpaj med karameliserad mjölk och salta mandlar

200 gram digestivekex

60 gram smält smör

1 burk karamelliserad mjölk (395 gram)

400 gram mjölkchoklad med salta mandlar

1 dl vispgrädde

flingsalt

Karameliserade salta mandlar

2 dl strösocker

200 gram sötmandel

1 msk smör

flingsalt

Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Fördela ut i en rund form på 24 cm, täckt med bakplåtspapper. Bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivebotten och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket. Bryt ner chokladen i en micro-säker-skål och häll grädden över. Smält försiktigt i micron. Ta ut och rör med jämna mellanrum tills allt har smält och chokladsmeten blivit slät. Fördela ut det sista lagret, med chokad, i pajen och strö över ett par nypor flingsalt.

Ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.

Smält socker i en panna. När sockret smält och blivit gyllene vänd ner smöret och blanda runt. Vänd ner mandlarna och blanda. Slå upp mandlarna på ett bakplåtspapper och strö över flingsalt. Separera mandlarna en aning. VARNING! VARMT!

Fördela de karameliserade mandlarna på pajen vid servering.

Servera eventuellt med bär och grädde.

Gillar

Kommentarer