Chokladpaj

Får jag bjuda på ett sagolikt gott recept till helgfikan eller desertbordet?

Chokladpaj

2,5 dl vetemjöl

1 dl socker

1 krm salt

125 gram smör

Fyllning:

200 gram mörk choklad

3 dl vispgrädde

Dekoration:

Färska hallon

Pistagenötter

Flingsalt

Blanda ihop mjöl, socker, salt och smör till en deg. Smörj en form och tryck ut degen i formen. Nagga botten med en gaffel och låt formen vila en stund i frysen. Sätt ugnen på 185 grader och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.

Hacka chokladen till fyllningen grovt. Hetta upp grdden tills den nästan kokar och häll den över den hackade chokladen. Rör om tills smeten blir jämn och låt svalna något. Häll smeten i pajformen. Låt stå kallt några timmar eller över natten. Dekorera med flingsalt, färska hallon och hackade pistagenötter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229