Chokladpaj

Får jag bjuda på ett sagolikt gott recept till helgfikan eller desertbordet?
Chokladpaj
2,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 krm salt
125 gram smör
Fyllning:
200 gram mörk choklad
3 dl vispgrädde
Dekoration:
Färska hallon
Pistagenötter
Flingsalt
Blanda ihop mjöl, socker, salt och smör till en deg. Smörj en form och tryck ut degen i formen. Nagga botten med en gaffel och låt formen vila en stund i frysen. Sätt ugnen på 185 grader och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
Hacka chokladen till fyllningen grovt. Hetta upp grdden tills den nästan kokar och häll den över den hackade chokladen. Rör om tills smeten blir jämn och låt svalna något. Häll smeten i pajformen. Låt stå kallt några timmar eller över natten. Dekorera med flingsalt, färska hallon och hackade pistagenötter.


