chokladkubbar

Det är väl klart att det blev en gofika även denna helg… När ugnen ändå var igång för brödbak lördagmorse passade jag på att röra ihop en snabb-bakad, ny variant av klassiker…chokladkubbar. När jag var liten bakade min mormor ofta mandelkubbar till fika. En riktigt storfavorit till fikabröd trots lukten av ammoniak ( på grund av hjorthornssaltet) som spred sig i köket när de gräddades...Och för ett tag sen såg jag ett recept av Nina Hermansen som bakat chokladkubbar som verkade galet goda " Härliga chokladbomber! Magiskt goda och löjligt enkla att svänga ihop". Jag blev ju bara tvungen att testa. Mums! Mums! Mums! Tummen upp för dem! Och med bakpulver i stället för hjorthornssalt slipper man dessutom obehaglig lukt. 👍🏼

Chokladkubb

225 gram smör

2 ägg

1,75 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

6 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 msk bakpulver

1 dl pärlsocker

Sätt ugnen på 225 grader (över och under-värme). Smält smöret och blanda i äggen, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör till en jämn deg som sedan formas till bollar. Häll pärlsocker i en djup tallrik eller skål och rulla bollarna i det. Lägg bollarna på en bakplåtsklädd plåt och grädda i ca 10 minuter, eller tills kakorna spruckit lite på ytan.

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,
Soffiaz_85
Soffiaz_85,
thereselinneaa
thereselinneaa,

Men wow SÅ gott! Måste testa!

nouw.com/thereselinneaa
christelovergaard
christelovergaard,
joakimramqvisthallin
joakimramqvisthallin,

Mmm, mina favoriter 👌🏻.. Gjorde alltid sådana ...bollar som liten och det var standard på mina kalas, dock utan mjöl då.. Nu blev jag sugen, 😋..

nouw.com/joakimramqvisthallin