Chokladig kladdkaka med salt kolasås och äpple 🍎

Äpplen, äpplen och äpplen.... man stoppar dem i allt!

Choklad är väl nästan alla människors våta dröm... och säg den som det inte vattnas i munnen på när man säger ”salt kolasås”.....?

Okej. I ärlighetens namn jublande väl inte direkt barnen här hemma, när blandningen kom på bordet. Utan det var mer ”VEM stoppar äpplen i en kladdkaka?!?!?!?”

Tydligen jag.

Nåväl. Det blir mer över till mig och kära maken......

Mums!


Kladdig chokladkaka med äpple toppad med salt kolasås

100 gram smör

50 gram choklad

2 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 tsk salt

2 äpplen

salt karamellsås

Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten på en form med avtagbar kant med bakplåtspapper och smörj sedan formen med lite smör eller olja. Smält smöret i en kastrull och låt sedan chokladen smälta med. Ta bort från plattan och rör i ägg, socker, vetemjöl, kakao, vaniljpulvet och salt. Rör till en jämn smet och häll i formen. Skala och ta bort kärnhuset på äpplet. Dela i tunna klyftor och tryck ner i smeten. Klicka på valfri mängd kolasås. Grädda i ca 25 minuter. Servera förslagsvis med vispad grädde eller vaniljglass.

Salt karamellsås

2,5 dl socker

100 gram smör

1,75 dl vispgrädde

1 rejäl nypa salt

Smält försiktigt sockret i en kastrull. Rör hela tiden och var försiktig så att sockret inte fastnar på kastrullens kanter. Ta bort kastrullen från värmen precis när allt socker har smält och knappt börjat få färg. Tillsätt grädde och smör och rör tills allt socker löst sig. Koka såsen tills den fått en seg konsistens som påminner om sirap. Tillsätt en rejäl nypa salt och låt svalna.

Gillar

Kommentarer

josefinelouise
josefinelouise,
och här sitter man och är hungrig... nouw.com/josefinelouise
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229