Chocolate chip cookiedough cheesecake

Jag ramlade över en bild på en chocolate chip cookiedough cheesecake när jag slösurfade runt på nätet för en tid sen och tänkte att det måste ju vara något alldeles extra...Så till förra helgen spånande jag ut ett recept och det blev verkligen smarrigt. Kanske inte riktigt som jag tänkt mig men som sagt väldigt, väldigt gott ändå! Väl värt att testa flera gånger iallafall! Kakdegen i receptet är mer än vad som går åt till själva cheesecake’n. Så rulla bollar av resten och släng in dem på en plåt i ugnen, 200 grader i ca 10 minuter så har du några extra chocolate chip cookies till pynt eller annat tillfälle. 😋

Chocolate chip Cookiedough cheesecake

Cookiedough

200 gram smör

2 dl strösocker

1 dl farinsocker

2 ägg

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

200 gram choklad knappar (mörka)

Cheesecake

400 gram naturell färskost

1 dl gräddfil

2 dl strösocker

4 st ägg

0,75 dl vetemjöl

0,5 tsk vaniljpulver

200 gram choklad knappar (mörka)

Smält smöret och låt det svalna. Blanda i strösocker, farinsocker, ägg, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör till en jämn smet. Blanda i chokladknappar och låt degen stelna i kylskåpet i ca två timmar.

Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut cirka hälften av degen i en springform med löstagbar kant och bakplåtspapper i botten. Förgrädda kakbotten ca 10 minuter. Låt svalna.

Sänk ugnen till 170 grader.Vispa färskosten och tillsätt sedan gräddfil, socker och vaniljsocker. Rör i ägg och vetemjöl. Rör ihop till en jämn smet och häll hälften i formen. Strössla över hälften av chokladknapparna. Gör mindre bollar av ca hälften av återstående kakdeg och fördela bollarna jämnt över smeten och chokladen i formen. Häll över resten av smeten och strössla över de sista chokladknapparna. Grädda i ugnen ca 60 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt stå i eftervärme i ytterligare ca 60 minuter. Låt svalna helt.

Dekorera eventuellt med vispad grädde och cookies.

Gillar

Kommentarer