Chocolate chip cookie gigant style


Ikväll klockan 20.30 släcker vi lamporna och myser i mörkret med tända ljus och galet smarrig kaka.

Det är dags för årets Earth Hour och jag har förberett med en helt fanatstiskt god kaka och jag föeslår att du gör det samma. Med rådande samhällssituation kan det väl inte bli bättre än att mysa hemmavid med typ den smarrigaste kakan ever...! Vill man kan man toppa den med lite glass och några bär men den funkar precis lika bra, enkel precis som den är. Mums!

Du kan dessutom låta Earth hour bli startskottet för ett mer planetsmarrt liv och avge ett miljölöfte för det här året. Mer info HÄR

"Om vi ska ha en chans att nå Parisavtalet om en begränsad uppvärmning till max 1,5 grader behöver vi vara många som tar ställning och agerar för klimatet och vår planet. Idag är svenskens genomsnittliga avtryck från konsumtion drygt 8 ton koldioxidutsläpp per år. Tillsammans har vi mycket kvar att göra för att nå en hållbar nivå på ca 1 ton per person och år. Men det går att vända trenden om vi agerar nu!"

Källa:WWF

Chocolate chip cookie gigant style

ca 200 gram mjölkchoklad

150 gram smör

1,5 dl strösocker

1,5 dl farinsocker

1 ägg

1,5 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl havregryn

3,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen i mindre bitar. Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker. Vispa i ägget och tillsätt vetemjöl, havregryn, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Blanda ihop till en deg och rör i chokladen (spara eventuellt lite till att ha överst). Smörj en form med bakplåtspapper i botten och tryck ut kakdegen. Strö över den sista chokladen och grädda i ca 30 minuter.


Gillar

Kommentarer

hilmak
hilmak,
Mums!! 😍
nouw.com/hilmak