Chiasemla

Ännu en ovanligt nyttig semelvariant som till och med kan ätas till frukost.

Men, som är minst lika god på vilket dessertbord som helst!!!

Chiapudding gjord på mandelmjölk och chiafrön och smaksatt med kardemumma.. Varvad med mandel som är mixad med lite vatten och agavesirap. Sedan toppad med lite vispgrädde (men man kan ju använda sig av soyagrädde eller egengjord cashewgrädde också, om man inte vill ha mjölkproukter alls. Pynta gärna med lite rostad flagad mandel för lite extra finess.

Mumsfillibaba!!

Chiapudding

2 msk Chiafrön

ca 1 tsk kardemumma

2 dl mandelmjölk

Blanda alla ingredienser och låt stå några timmar (helst över natten) i kylskåp.

Mandelmix

100 g mandel
1 msk agavesirap
(1 tsk vaniljpulver)
ca 1 msk vatten eller mandelmjölk

Skålla eventuellt mandlarna men det är ej nödvändigt. Mixa allt tillsammans och späd till önskad konsistens med vatten eller mandelmjölk.

Cashewgrädde

3 dl naturella cashewnötter

2 dl vatten

2 krm vaniljpulver

3 msk agavesirap

Blötlägg cashewnötterna i vatten minst 4 timmar. Häll av vattnet. Lägg nötterna i en blender eller matberedare. Mixa nötterna fint. Tillsätt vattnet, lite i taget, till önskad konsistens under fortsatt mixning. Det ska bli en slät och fluffig ”grädde”. Rör ner vaniljpulver och agavesirap.

Gillar

Kommentarer