Bullar med rabarber och vanilj & mascarponefrosting

Smaskiga sommarbullar a la american sticky buns style med frosting.

Rabarberbullar med vanilj & mascarponefrosting

15 st

2,5 dl mjölk

25 gram jäst

0,75 dl strösocker

8 dl vetemjöl

1 tsk kardemumma

0,5 tsk salt

75 gram smör

1 ägg

Fyllning

ca 250 gram rabarber

2 dl strösocker

0,5 citron (saft)

Frosting

1 dl mascarpone

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker

Smula ner jästen i en bunke tillsammans med mjölk och rumsvarmt smör. Tillsätt socker, kardemumma och mjöl och arbeta ihop degen till smidig. Knåda in saltet och knåda ytterligare några minuter. Låt jäsa minst 40 minuter. Koka ihop rabarber, socker och citronsaft och låt sedan koka ihop i ca 7 minuter. Låt svalna. Kavla ut degen till en rektangel och bred ut rabarbersylten över hela. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Lägg bullarna på en bakplåtsklädd mindre långpanna. Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägget med lite vatten och pensla över bullarna. Grädda bullarna i ca 10-12 minuter. Rör ihop frostingen. Låt bullarna svalna något innan frostingen ringlas över.

Mums! Mums! Mums!

❤️

Gillar

Kommentarer

corneliaeri
corneliaeri,
Men wooow, detta ser drömmigt ut! Måste genast hem och titta om det finns någon rabarber kvar!
nouw.com/corneliaeri
shareegroovin
shareegroovin,
MUMS!! Detta måste man ju bara testa, charmigt sommarfika! <3 Kram
nouw.com/shareegroovin
maudannlizette
maudannlizette,
Ser ju helt gudomligt gott ut!
nouw.com/maudannlizette