Bullar med rabarber och vanilj & mascarponefrosting

Smaskiga sommarbullar a la american sticky buns style med frosting.
Rabarberbullar med vanilj & mascarponefrosting
15 st
2,5 dl mjölk
25 gram jäst
0,75 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
75 gram smör
1 ägg
Fyllning
ca 250 gram rabarber
2 dl strösocker
0,5 citron (saft)
Frosting
1 dl mascarpone
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
Smula ner jästen i en bunke tillsammans med mjölk och rumsvarmt smör. Tillsätt socker, kardemumma och mjöl och arbeta ihop degen till smidig. Knåda in saltet och knåda ytterligare några minuter. Låt jäsa minst 40 minuter. Koka ihop rabarber, socker och citronsaft och låt sedan koka ihop i ca 7 minuter. Låt svalna. Kavla ut degen till en rektangel och bred ut rabarbersylten över hela. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Lägg bullarna på en bakplåtsklädd mindre långpanna. Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägget med lite vatten och pensla över bullarna. Grädda bullarna i ca 10-12 minuter. Rör ihop frostingen. Låt bullarna svalna något innan frostingen ringlas över.
Mums! Mums! Mums!
❤️



Gillar
Kommentarer


