Bubblig fördrink och lyxig räktårta


Det blev som sagt en bubblig fördrink i de nya rottingmöblerna igår kväll. En bubblig goding som vi testade en gång redan för någon vecka sedan och som var en läskande höjdare!

Grapefrukts-Bellini med Rosmarin.


Följt av önskemiddag i form av lyxig räktårta. Denna gång i en liten annorlunda tappning sen sist. Ännu godare blev betyget så ett uppgraderat recept kommer här:

Godaste Räktårtan på Smögen

2 förp (6 st halvor) Jubileumskaka (Polarbröd)

6 dl majonäs (4,5 dl + 1,5 dl)

1 kg skalade Räkor

dill

salt & vitpeppar

ca 0,5 citron (saft)

1 gurka

Hacka räkorna grovt och blanda med ca 4,5 dl majonäs. Smaka av med dill, citron, salt och peppar efter smak. Lägg ihop två halvor Jubileumsbröd till botten. Täck med hälften av räkröran. Lägg på ytterligare två halvor och lägg på resten av röran. Toppa med de två halvor bröd till. Bred ett tunt lager majonäs över hela skapelsen. Skiva gurka tunnt med osthyvel och täck tårtan med gurkskivorna. Pynta med en ros av citronskal eller tomat och eventuellt en basilika eller dillkvist. Låt stå i kylen till servering.

Majonäs

3 äggulor

5 dl rapsolja

1 msk senap

1 msk ättika

salt & vitpeppar

Blanda ihop äggulor, senap och ättika i en mixer. Droppa till en början i olja för att sedan hälla i resten i en fin stråle. Smaksätt med salt och peppar efter smak.

Gillar

Kommentarer

Tjejensparadox
Tjejensparadox,
Allt ser väldigt exklusivt (lyxigt dvs) ut!! Jättevackert! <3
nouw.com/tjejensparadox