Brownie med vitchokladmousse

Browniebotten
120 gram mörk choklad
100 gram smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 msk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant. Lägg med fördel bakplåtspapper på bottnen av formen. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i micro eller i vattenbad. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet. Häll i smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
Vit chokladmousse
2 dl vispgrädde
100 gram vit choklad
Bryt chokladen i bitar. Värm vispgrädden och smält försiktigt chokladen i den. Låt svalna helt i kylen. Vispa upp chokladmoussen till en luftig mousse och häll den över Browniebotten. (Klä eventuellt insidan av formen med Browniebotten med bakplåtspapper eller en plastremsa.) Låt tårtan stelna i frysen någon timme eller två eller över natten. Lossa från kanten och tina försiktigt i kylen innan servering. Pynta med blommor och bär!
