Brownie med brynt smör, hallon, chokladig ganage och havssalt

Jag har varit så galet sugen på choklad under en längre tid och förra fredagen blev jag rent av tvungen att tillslut ge vika för suget och slänga ihop en galet chokladig Brownie med brynt smör, ganache och havssalt. För att fräscha upp mästerverket en aning fick färska hallon trängas på toppen. Alltså mums! Mums! Mums! Sista biten försvann igår kväll och i ärlighetens namn är jag faktiskt forfarande lite sugen... 😋


Brownie med brynt smör, hallon, chokladig ganage och havssalt

100 gram mörk Choklad

100 gram Smör

2 Ägg

2 dl Strösocker

2 msk Kakao

1,5 dl Vetemjöl

1 tsk Bakpulver

1 tsk Vaniljsocker

Ganache

150 gram Mörk choklad

0,5 dl Vispgrädde

0,5 dl Sirap

ca 1 msk kylskåpskallt Smör

Havssalt

Hallon

Lägg smörpapper i botten på en springform och smörj kanterna med lite smör. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas. Lägg i chokladbitarna och rör om så att de smälter. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i choklad/smör-blandningen och rör till en jämn smet. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och fortsätt rör till en jämn smet. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Smält choklad, grädde och sirap i en kastrull eller i micro. När allt har smält rör ner smöret. Låt svalna. Rör i bland för att hålla koll på konsistensen. När smeten blivit så kall och fast, att den går att spritsa, spritsa eller klicka ut toppar på kakan. Strössla försiktigt över havssalt. Toppa avslutningsvis med hallon.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
mums och så vacker
nouw.com/stenhagenbettan
sweetwords
sweetwords,
Så fin den är
nouw.com/sweetwords