Bohuslänsk Äggost ❤️ serverad på 2 olika sätt


Från en dessert till en annan och från Sveriges östkust till Sveriges västkust.

Från Gotländsk Saffranspannkaka till Bohuslänsk Äggost.

Så olika men ändå lika och så galet gott båda två! Och dessutom passar båda två rätterna magiskt bra tillsammans med Björnbärskompott. Äggost är en maträtt som oftast äts som dessert men som även kan finnas på smörgåsbord och ätas tillsammans med sill eller ätas som frukost. Den görs i en speciell form, finns HÄR och serveras oftast uppskuren i bitar med sylt och grädde. Men man kan ju även varva den i coupeglas och få till en lite "lyxigare" och framför allt en väldigt lättserverad dessert.

Det trixiaste med att göra äggost är nästan att hitta en tillräckligt stor kastrull som rymmer all mjölk.

Björnbärskompott

ca 250 gram björnbär

0,5 dl socker

1 lime (saften)

1 msk maizenamjöl

0,5 dl vatten + 0,5 dl vatten

Koka ihop björnbären med 0,5 dl vatten, limesaft och socker, ca 3 minuter. Rör ut maizenamjölet i 0,5 dl vatten och blanda ner i björnbärsblandningen. Låt sjuda ytterligare ca 2 minuter. Låt svalna.


Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Mumms. Jag bor i Bohuslän 😊
nouw.com/fobibella
saraboman
saraboman,
Ett vackert ställe att bo på ☺️
nouw.com/saraboman