Bohuslänsk äggost ❤️

När det historiska flödet påminner om Denna goding!😋👌🏼

Nom! Nom! Nom! Vill ha!!!

Bohuslänsk Äggost

6 ägg

3 l mjölk

5 dl gräddfil

O,5 dl socker

Blanda äggen med gräddfilen i en kastrull. Tillsätt mjölken. Värm blandningen försiktigt under omrörning tills den grynat sig.Ta kastrullen åt sidan och låt stå ca 10 min. Ta upp ostmassan med en hålslev och varva den med sockret i en form med små hål i botten. Låt äggosten stå kallt ca 6 tim eller över natten tills all vassle runnit bort.

❤️

Björnbärskompott

ca 250 gram björnbär

0,5 dl socker

1 lime (saften)

1 msk maizenamjöl

0,5 dl vatten + 0,5 dl vatten

Koka ihop björnbären med 0,5 dl vatten, limesaft och socker, ca 3 minuter. Rör ut maizenamjölet i 0,5 dl vatten och blanda ner i björnbärsblandningen. Låt sjuda ytterligare ca 2 minuter. Låt svalna.

Gillar