Blossa 16 ❤️ Årets skörd Kantareller

Nu är det bara två veckor kvar till att den officiella Glöggdrickar- dagen står i antågande..... Men jag måste erkänna att jag redan varit där och tullat lite ;)

Varje år släpper Blossa en ny årgångsglögg och det är alltid lite spännande att se vad de hittar på för nya smaksensationer. I år är Blossas årgångsglögg inspirerad av naturreservatet Storskogen i Jämtland. Glöggen är smaksatt med Kråkbär och björksirap. Den vackra flaskan är skapad av illustratören Petra Börner.

"– Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet," säger Åsa Orsvärn, chief blender på Blossa, i ett pressmeddelande.

Ofta tycker jag att det lätt blir väldigt, väldigt sött med glögg, i längden. Speciellt om man håller sig till de traditionella tillbehören som pepparkakor och ädelostvarianter. Som en kontrast till detta testade vi ett saltare alternativ till just Blossa 16, som verkligen gifte sig. "Årets skörd" chips med smak av kantareller, tillsammans med en dipp, bestående av rensteksröra och som extra grädde på moset förgyllt med en löjromsklick....... En absolut klockren kombo! :)

Rensteksröra

ca 100 gram rökt Renstek

200 gram naturell färskost av philadelphiatyp

1 tsk riven pepparot

salt & pepparGillar