Blåbär, jordgubbar och lakritsmaränger samsas med ljuvligt len citronkräm i glas


Detta skulle absolut kunna vara en av de bästa midsommarnattsdrömmarna!

Spröda lakritsmaränger som sitter som en smäck när de trängs i glas med blåbär, skivade jordgubbar och en citronkräm gjord på lika delar lemoncurd och uppvispad mascarpone, och som är så ljuvligt god att den går att smaska med sked direkt ur skålen.

Mumsfillibaba!

Lakritsmaränger

2 äggvitor

1,5 dl strösocker

1 msk lakritspulver

Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills sockret löst upp sig helt. Tillsätt lakritspulvret och vispa tills det är väl blandat. Spritsa eller klicka ut små toppar på cirka en matsked på en plåt med bakplåtspapper. Baka i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter och låt de gärna stå kvar i ugnen på eftervärme. Marängerna ska kännas torra och lätta.

Lemoncurd

2 citroner

2 ägg

2 dl strösocker

75 gram smör

Skrubba citronerna i varmt vatten. Riv det gula på citronerna och blanda med saften i en kastrull. Tillsätt ägg och socker och låt sjuda till en tjock kräm under omrörning. Blanda i smöret och rör till en jämn smet. Häll upp på rengjord burk. (Håller minst 1 vecka i kylen)

Gillar

Kommentarer

enlisa
enlisa,
Wow, vilken dessert!nouw.com/enlisa
Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Herregud så gott 😋🌿nouw.com/emmaakarlegrund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229