Bästa julklappen!

Halloj!

Jag tänkte bara tipsa om årets absolut bästa julklapp!! För ni har väl inte missat att Mental Health Run har öppnat sin anmälan för 2021? Mental Health Run är ett välgörenhetsevenemang som vill synliggöra kopplingen mellan fysisk aktivitet och vår psykiska hälsa. Just nu, och fram till 31 december är det early bird pris, 180 kronor. Du kan (förhoppningsvis) springa på plats på Djurgården i Stockholm, lördagen den 18 september eller virtuellt där du befinner dig mellan den 18 september - 26 september. Överskottet går oavkortat till den psykiatriska forskningen.

Tänk att få ge någon det mest fantastiska. Eller att få ge det till sig själv..... Så som : glädje, motivation, lugn, tillfredställelse, inre styrka och vakenhet.....I den mest påtagliga kopplingen mellan fysisk aktivitet och hjärnan belönas man nämligen av en kick som gör att man mår bra!

I en härlig shake av ämnen som serotonin, dopamin, noradrenalin och endorfiner.

Serotonin förmedlar en känsla av tillfredställelse och lugn. Dopamin ger oss en belöning efter så väl måttlig fysisk aktivitet som mat, alkohol och sex, och är det som driver oss till olika beteenden. Noradrenalin gör att vi känner oss aktiva och pigga. Endorfiner, slutligen, fungerar likt morfin och dämpar smärta och ökar välbefinnande.

När du är fysiskt aktiv frisätter hjärnan alla dessa ämnen. Det sker oavsett din ålder och hur mycket du tränat tidigare. Det sker dessutom både vid hög- och lågintensiv träning. Utsläppet sker snabbt, inom 5 - 15 minuter efter att du är klar med träningspasset och effekten håller i sig ett par timmar.

Hur härligt låter inte det?

Hälsa på recept


Anmäl dig HÄR

Gillar

Kommentarer

saraboman
saraboman,

Va kul!!! 😃

nouw.com/saraboman