Ballerinor


Kom hem mitt i ett kakbak igår. Äldsta dottern bakade ballerinakakor men just i stunden de skulle färdigställas blev det dags för fotbollsträning. ”Så kan det gå när inte haspen är på...” Och helt apropå stod man själv där och blandade ihop kakfyllning, eftersom den yngsta förmågan här hemma plötsligt driver mobil restaurangverksamhet tillsammans med en kompis och var i ett stort behov av att ha något att servera då gäster annalkandes. Som tur var, var man en av dem. Gäst alltså... och fick smaka på läckerheterna.

Behöver inte säga att: de var ”galet goda”, va??!!??

😋


Ballerinakakor

Kakdeg

3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
125 gram smör
1 msk vatten
2 msk kakao

Fyllning:
100 gram mjölkchoklad
100 gram nutella

Lägg alla ingredienser utom kakao och vatten i en matberedare och mixa tills det går ihop till en deg. Lägg hälften av degen på en tallrik. Tillsätt kakao och vatten och mixa in i degen som är kvar i maskinen. Plasta in de båda degarna och låt dem vila i kyl i ca 1 timme. Kavla ut den mörka degen, ca 3 mm tjocklek, och ta ut runda kakor med en utstickare. Sätt ugnen på 175 grader och baka kakorna i ca 10 minuter. Kavla ut den ljusa degen och ta ut rundlar i samma storlek. Ta också ut ett litet hål i mitten och baka dem på samma sätt som de mörka kakorna. Smält chokladen och rör samman med nutellan. Spritsa i mitten på varje mörk kaka och tryck på det ljusa ”locket”. Låt dem bli kalla och förvara dem gärna i kylen.

Recept: Brinkenbakar

Gillar

Kommentarer

Silverblomma
Silverblomma,
ser jättegoda utnouw.com/silverblomma
hannaemmy
hannaemmy,
Så fina de blev och lika goda tror jag säkert att de var😍nouw.com/hannaemmy
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229