Bakad Morotskakegröt med Valnötter & Lönnsirap

Imorgon, den 3 februari är det tydligen inte bara morotskakans dag utan även löpningensdag (första lördagaen i februari). Och som löpentusiast vet jag ju att det är bra att grunda med bra mat innan ett löppass. Så varför inte starta upp lördagsmorgonen med en välsmakande och nyttig, bakad morotskakegröt innan man snör på sig löpskorna för några härliga kilometer. Sen kan man ju satsa på en lite mer "smaskig" variant till kvällen när man laddar för Mellon....... Det ena förtar ju liksom inte det andra. Man kan få både och! Speciellt om man avverkat några kilometer där i mellan.....

1 dl havregryn

1 mosad banan

1 finriven liten morot

1 ägg

1 tsk kanel

ca 0,5 tsk ingefära

ca 0,5 tsk kardemumma

1 krm vaniljpulver

0,5 tsk bakpulver

1 nypa salt

rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader. Blandar ihop alla ingredienser (spara liten riven morot till garnering), smörj en ugnssäker portionsform med lite rapsolja och häll upp grötsmeten. Grädda i ca 10-12 minuter. Servera förslagsvis med lite riven morot, valnötter och lönnsirap, kvarg eller mjölk.


Och receptet på en riktigt god, traditionell Morotskaka kan du hitta HÄR!

Gillar

Kommentarer