Back to school junior

Innehåller affiliate-länkar

Här om morgonen hade vi myspysfrukost. Hembakat bröd och slösurfade runt på nätet efter roliga och fina saker inför skolstarten.

Kommer ihåg varje höst när man själv var liten. Hur roligt det var när man fick välja bokpapper och ny skolväska. Någon kanske bytte stil och planerna på att bli duktig på att planera och skriva upp saker i små söta anteckningsböcker och almanackor. Skriva scheman och införskaffa nya aktivitetskläder. Och det roliga ör att allt går igen. Förutom det här med bokpapper, då. För inte kan man väl slå in en iPad, eller...?


Man tager vad man haver bröd

7 dl vetemjöl

2 dl havregryn

2 dl hela linfrön

1 tsk salt

1 msk bikarbonat

1 dl sirap

5 dl yoghurt

Solrosfrön

Sött ugnen på 175 grader. Rör ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt yoghurten och sirap och blanda ihop till en kletig deg. Smörj en 1,5 l form med lite rapsolja och fyll på med brödsmeten. Strössla på med solrosfrön som topping. Grädda i ugnen ca 1 timme. Låt svalna något i formen innan brödet tas ur.


Gillar

Kommentarer