Asiatisk Glasnudelsallad med Kyckling

Asiatisk Glasnudelsallad med Kyckling
500 gram kyckling
4 msk sesamfrön
1 gul paprika
1 röd paprika
sockerärtor
150 gram glasnudlar
Dressing:
3 lime
2 msk sesamolja
2 msk ljus soja
1 vitlöksklyfta
1 Chilifrukt, mängd efter tycke och smak
ca 2 cm färsk ingefära
rapsolja
salt & peppar
Pressa lime och blanda saften med soja och sesamolja. Pressa i vitlksklyftan. Blanda i riven ingefära och finhackad chili. Torrosta sesamfröna i en het panna. Koka upp saltat vatten. Strimmla paprikan och koka den tillsammans med glasnudlarna i ca 2-3 minuter. Häll av vattnet och blanda i dressingen. Stek kycklingen och smaka av med salt och peppar. Strimmla sockerärtorna. Blanda alltihop på ett stort fat och strö sist över de torrostade sesamfröna.


