Ärtig Pesto med Pasta & Kyckling

Ärtpesto

2 dl tinade (frysta) ärtor

1 dl solrosfrön

1 vitlöksklyfta

1 nypa havssalt

1 dl riven parmesanost

ca 2 msk olivolja

eventuellt lite vatten för lösare konsisten

Pasta med Kyckling & sås på Ärtpesto

4p

ca 1,5 dl ärtpesto

1,5 dl vitt vin

1 dl Imat (alternativt grädde el creme fraiche)

eventuellt lite pastavatten

300 gram pasta

600 gram kyckling

salt och peppar

rapsolja

Koka pastan enligt anvisning. Stek kycklingen i rapsolja. Klicka på peston på kycklingen och häll på vitt vin och Imat och låt brässera under lock i ca 10 minuter på svag värme. Ta ur kycklingen och blanda i pastan i såsen. Späd eventuellt med lite pastavatten om så önskas. Lägg på kycklingen och servera.

  • Pasta

Gillar

Kommentarer

AxaMeurling
AxaMeurling,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229