Äppelpaj med salt kolasås🍎

En super smarrig äppelpaj som är ganska kompakt och fungerar perfekt att servera som ”bites” till fika eller efterrätt!!

Äppelpaj med salt karamellsås

Botten:
125 gram smör
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 dl vetemjöl

Fyllning:
2 stora äpplen
2 msk vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk mald kanel
1 nypa riven muskotnöt

Topping:
1 dl havregryn
3/4 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
60 gram smör
0,5 tsk mald kanel

Salt karamellsås
Recept HÄR

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör och blanda i övriga ingredienser till botten. Placera ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Smörj formen och pressa ut degen till botten. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut formen och höj ugnstemperaturen till 175 grader. Skala och skiva äpplena. Blanda med mjöl, socker och kryddor. Fördela äppelskivorna över den varma botten. Blanda ihop havregryn, mjöl, socker och kanel och nyp ihop det med smöret till en smulig deg. Fördela över äpplena och grädda ytterligare i ca 30 - 35 minuter. Låt kakan svalna och helst ”sätta sig” över natten. Gör en salt karamellsås och ringla över innan servering.

Gillar

Kommentarer

GoodHealthyFood
GoodHealthyFood,
Oj, nu vet jag exakt vad jag ska göra med alla äpplen 😊nouw.com/goodhealthyfood
camillacecilia
camillacecilia,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229