Äntligen semester!

För två veckor sedan firade vi in bästa väninnans start på semestern med härliga jordgubbsdrinkar och tilltugg på balkongen. Och äntligen, är det dags för en själv att samma stig få vandra!! Önskar verkligen alla en ljuvlig tid för återhämtning med härligt väder, ljumma dopp, fantastiskt mat , god sömn, trevligt socialt umgänge och en massa rörelse.


Minipajer med parmesan

1 förp färdig pajdeg eller egengjord

1 större gul lök

150 gram parmesan

3 ägg

2 dl mjölk

salt & peppar

smör

Topping

1 förp bacon

räddisor

1 msk olivolja

0,5 vit vinäger

ärtskott

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut den färdigköpta pajdegen och stansa ut mindre rundlar eller tryck ut egengjord deg i mindre folieformar eller använd en muffinsplåt. Skala och hacka löken och fräs den blank i smör. Fördela löken i formarna. Riv osten och lägg den över. Vispa ihop ägg och mjölk och smaka av med salt och peppar och häll stanningen i formarna. Grädda pajerna i ca 20 - 25 minuter. Skär baconet i små bitar och fräs den knaprig. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva rädisor tunt och marinera dem en liten stund i olja och vinäger. Låt pajerna svalna och toppa med bacon, rädisor och ärtskott.


Cruditéer med Västerbottensostkräm

1 dl vispgrädde

150 gram Västerbottensost

salt & peppar

sockerärtor, morötter, rädisor och sparris

Riv osten. Koka upp vispgrädden och smält ner osten ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i små glas och servera genast eller kall med uppskurna råa grönsaker.

Tomatsallad med ugnsbakade småtomater & mozzarella

750 gram cocktailtomater

olivolja

flingsalt

färsk timjan

400 gram minimozzarella

1 kruka basilika

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg ut tomaterna på en plåt, gärna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt, peppar och färsk timjan. Baka i ugnen ca 1 timme. Låt svalna. Blanda med mozzarella och basilika. Pynta eventuellt med färsk timjan.

Grillad biff och Bearnaise med brynt smör

3 äggulor

150 g brynt smör

2 tsk vinäger

1 tsk estragon

1 tsk hack persilja

Salt o peppar

Bryn smöret. Vispa ihop äggulor, vinäger och lite salt och droppa försiktigt i det brynta smöret under vispning. Smaka av med salt, peppar och estragon och eventuellt ytterligare lite vinäger.

Gillar