Älska Hösten - Baka en Paj av naturens överflöd

En helg vikt åt fotboll. Sonen spelar två matcher, äldsta dottern har sin sista match för säsongen och yngsta dottern fotbollscup. Yey! Ett himla hattande men kul och uppfriskande får man hoppas. Har iallafall förberett lite lördagsmys och vad kan vara bättre än att gosa ner sig i soffan och njuta av naturens överflöd i form av en knäckigt god äppelpaj med vaniljglass efter middagen, så här i hösttider?

Knäckigt god Äppelpaj

250 gram smör (ev mjölkfritt alternativ)

3 dl socker plus lite till äpplena

4,5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

5-6 äpplen

kanel efter smak

Blanda ihop smör, socker, vetemjöl och vaniljsocker till en boll som du lägger i kylen för att vila i minst 1 timme. Skär sedan hälften av bollen i halvcentimeterstjocka skivor som du trycker ut i botten på en ugnssäker lite smord pajform. Förgrädda i ca 12 minuter i 225 grader. Skär äpplena i tunna skivor som du täcker det förgräddade pajskalet med och smaksätt med lite socker samt kanel efter tycke och smak. Täck med resterande pajdeg. Grädda i 225 grader i ca 35 minuter.

Servera med förslagvis en god vaniljglass



Gillar

Kommentarer