Älggryta

Ännu en gott tips från helgen! Perfekt att ha på lut och sköter sig i stort sett själv så här i sportlovstider.
Smaklig spis!
Älggryta med trattkantareller, bacon och morötter
500 g tinat, tärnat älgkött
2 mindre gula lökar
3 st mindre morötter
2 skivor bacon
1,5 dl torkade trattkantareller
1 buljongtärning
1 dl rödvin
1 msk tomatpuré
1 msk sockerkulör
1msk torkad timjan
Salt & peppar
Maizena
Vatten
800 g potatis skalad
Bryn på kött, lök, morötter och bacon i en het stekpanna, när allt fått färg krydda med salt, peppar, timjan och tomatpuré. Rör runt och färga lite extra med sockerkulören.
Lägg över allt i en gryta, häll vin och 2 dl vatten i pannan och koka ur, häll ner i grytan.
Lägg i kantareller och buljongtärning, fyll upp med vatten så det täcker allt. Sätt in ugnen på 125 grader och låt stå i ca 3 timmar. Ta ut och känn att köttet är mört. När det är mört så ställ kastrullen på spisen, låt sjuda och red av med Maizena. Ev krydda efter smak.
Koka potatisen.
Servera.

Kommentarer