Älggryta


​Ännu en gott tips från helgen! Perfekt att ha på lut och sköter sig i stort sett själv så här i sportlovstider.

Smaklig spis!

Älggryta med trattkantareller, bacon och morötter

500 g tinat, tärnat älgkött

2 mindre gula lökar

3 st mindre morötter

2 skivor bacon

1,5 dl torkade trattkantareller

1 buljongtärning

1 dl rödvin

1 msk tomatpuré

1 msk sockerkulör

1msk torkad timjan

Salt & peppar

Maizena

Vatten

800 g potatis skalad

Bryn på kött, lök, morötter och bacon i en het stekpanna, när allt fått färg krydda med salt, peppar, timjan och tomatpuré. Rör runt och färga lite extra med sockerkulören.

Lägg över allt i en gryta, häll vin och 2 dl vatten i pannan och koka ur, häll ner i grytan.

Lägg i kantareller och buljongtärning, fyll upp med vatten så det täcker allt. Sätt in ugnen på 125 grader och låt stå i ca 3 timmar. Ta ut och känn att köttet är mört. När det är mört så ställ kastrullen på spisen, låt sjuda och red av med Maizena. Ev krydda efter smak.

 Koka potatisen. 

Servera.


  • Nära Falkbergsvägen, Sollentuna

Gillar