Acai, ”Kakao och vilda bär”


Jag kan tänka mig att jag var en av de få som faktiskt ännu inte smakat acaibowl. Det var ju vansinnigt inne för ett tag sen. Och trots att jag dagligen passerade ett ställe som marknadsförde sina "bowl's" blev det aldrig tillfälle. Men så hittade jag en förpackning i frysdisken häromdagen och blev väldigt nyfiken på att prova. Vem kan motstå beskrivningen ”en smak av kakao och vilda bär”?

Så....

en acaibowl it is!

1 förp fryst acai

1/2 banan

Agavesirap eller honung efter smak

Toppad med banan, hallon, jordgubbar, blåbär och rostad kokos.

Kallt och ganska gott.

Acai, Omtvistat ”superbär”.

”Är en superfruit med ett högt innehåll av antioxidanter, fibrer och essentiella fetter. Till utseendet liknar acaibär ett större blåbär, men de har en smak som påminner mer om en mild nöt än ett sött bär.

Acaibär används framför allt som ett kosttillskott i pulverform. Acaipulver kan användas i smoothies, proteinshakes eller ätas med yoghurt.

Innehåller sex gånger mer antioxidanter än blåbär

Högt innehåll av fibrer

Rik på C-vitamin och kalcium

Källa: supernyttigt.se

Men.....

det finns även svensk forskning som visar tvärtom, att bäret påverkar kroppen negativt:

”Forskarteamet, som bestod av fetma- och diabetesforskaren Karin Berger och doktorn inom biomedicin Lovisa Heyman-Lindén, utförde studien på möss. Dessa delades in i grupper som gavs olika sorters bär – lingon, blåbär, hallon, kråkbär, björnbär, katrinplommon, svarta vinbär och acaibär.”

Försämrad hälsa

Efter tre månader visade resultaten att de möss som fått aciabär hade utvecklat sämst hälsa av alla grupper. Dessa möss drabbades av både ökad vikt och sämre levervärden.

– Acai har ju beskrivits som ett superbär, men de möss som fick acaibär gick upp väldigt mycket i vikt och utvecklade även fettlever, säger Lovisa Heyman-Lindén till webbsajten kit.se.”

Källa: allas.se

Gillar

Kommentarer

kristinajuliette
kristinajuliette,
Gud så gott och färscht det där ser ut <3
nouw.com/kristinajuliette
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Men åh så gott det ser ut!!
nouw.com/emmeliesehlin