Above/Belowe, från stresshuvudvärk till chokladmousse

Vad är en helg i oktober? Den kan ju vara alldeles dötråkig, dötrist eller alldeles, alldeles underbar!!! Vilken helg jag har haft! Från att i fredagsl morse vaknat med värsta stresshuvudvärken. Ligger efter med typ allt! Startade upp med att lämna yngsta dottern i skolan för att direkt dra vidare till Ica Maxi för att inhandla presenter och vad jag tror, lösningen på dotterns klädproblem inför kvällens Halloweenfest. I hyllorna hittade jag dessa ursöta flaskor med fantastiskt innehåll. En liten söt "möss-flaska" fick följa med hem och göra underverk på humöret. Gott och välgörande! Vidare in till stan för att hämta startkit till helgens stora löp-evenemang .Above/Belowe.

Tillbaka hem och hundpromenad..... Hämtar yngsta dottern i skolan och får veta att de stumpbyxor som jag köpt inte alls var någon lösning på ett alldeles för korta skelettbyxor..... Plan B! Tillbaka till Ica Maxi för att inhandla svart peruk!!!

Någorluna nöjd dotter går på Halloweenfest, klädd i bland annat nyinköpta svarta stumpbyxor och svart peruk.... Under tiden åkte kära mannen och jag till....... ICA MAXI för att inhandla middag.

Lördagmorgon och en härlig skara människor samlas i Tantolunden för att få en vit hjälm på huvudet och ladda upp för ca 8 km löpning i spännande terräng......

Vissa människor, härligare än andra!!! Åtminstone i min värld! Det är så underbart kul att ha vänner som delar samma intresse och galenskapen att anmäla sig till knaslopp.

Sista tunneln och sen 300 avslutande meter i stort sett rakt upp till Fåfängan! STHLM Challenge avklarat! Absolut något att rekomendera ifall någon funderar på att springa ett och annat lopp nästa år!! En salig blandning av terränger, upplevelser och löpglädje!!!

I våra välförtjänta present-mössor drog vi vidare för att se sonen avsluta fotbollssäsongen....

Efter en härlig after-run middag med familj och vänner på lördagkvällen, blev det till skillnad mot de flesta andra söndagmorgnar, där det obligatoriska understället dras på för tid i ishall, att klä mig "söndagsfint" för sång på högmässa med min fantastiska kör..... Följt av hundpromenad i skogen med yngsta dotter och man. Svamparna tittade som vanligt fram och vi fick med oss en leverans till svärföräldrarna som bjöd på fördrink innan det blev dags för att ta sig hem och möta upp resten av familjen som tillbringat eftermiddagen på fotbollsplanen. Ännu en härlig middag som avslutades med kvarvarande chokladmousse från gårdagen och slummer i tv-soffan framför formell-1. Såg starten och de första varven och vaknade upp lagom för att se målgång och rosa firande till stöd för bröstcancerfondes rosa oktober kampanj!!!

Chokladmousse

2 äggulor

2 msk socker

100 gram (mörk) choklad

3 dl vispgrädde

Servering

visprädde

hyvlad choklad

Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Vispa grädde lätt. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa i den smälta chokladen i äggblandningen. Blanda i lite av grädden och fortsätt sedan med resten. Vänd runt till en jämn smet. Häll upp i skålar och låt stelna. Dekorera eventuellt med vispad grädde och hyvlad choklad.

Nu, dags att försöka komma ifatt med resten av livet! Njut medans du kan och glöm inte bort att andas!

Gillar

Kommentarer