3 små desserter. Smått men naggande gott!

Jag gillar små desserter och när man får smaka på många olika. Blir därför ofta små efterrättsbufféer (t.ex. som den här) när jag själv får välja...

Smått men förhoppningsvis naggande gott!



Chokladkräm

200 gram mjölkchoklad

2 dl gräddfil

Smält mjölkchokladen i Micro eller över vattenbad. Vispa i gräddfil och häll upp i glas.

Toppa förslagsvis med riven choklad och hallon



Blondie med saffran & hallon

150 gram smör

150 gram vitchoklad

3 ägg

2 dl strösocker

0,5 gram saffran

1 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

ca 2 dl hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner chokladen, rör tills den smält. Vispa ihop ägg, socker, saffran och vaniljsocker. Vänd ner chokladsmöret och mjölet. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 25 x 25 cm och tryck ner hallonen. Grädda i mitten av ugnen 20–30 minuter. Kakan ska vara kladdig. Låt svalna.

Toppa med grädde och eventuellt lite torkade hallon och blomblad.



Pumpapaj toppad med grädde & salt kolasås

Pumpapaj recept HÄR

Salt kolasås

2,5 dl strösocker

3 msk vatten

100 gram smör

1,75 dl vispgrädde

1 nypa salt

Smält försiktigt sockret tillsammans med lite vatten i en kastrull. Rör om hela tiden och var noga med att sockret inte fastnar på kastrullens väggar. Tillsätt smör och grädde precis när sockret smält och börjar få en gyllene färg. Koka ihop såsen tills den fått en lite segare konsistens som påminner om sirap. Tillsätt lite salt och låt svalna.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tack för tipsen, kanske något att prova i december
nouw.com/stenhagenbettan