2018 år juldrink no1?

I helgen var det äntligen dags att få smutta på Blossas årgångsglögg 2018!! Och attans, den var ju faktiskt jättegod!!! Vem kunde ana att citroner, turkost medelhav och svensk jul – kunde bli en dån lyckad kombination? I stunden skulle jag nog säga att det blir årets juldrink no1. Vi drack den kall med is ackompanjerad av ostskålar av västerbottenost fyllda med skatter från skogen.

Mumsfillibabba!!

🎄

Västerbottensostskålar fyllda med höstkantareller

Västerbottensost

ca 1 liter höstkantareller

ca 1 msk creme fraiche

1 dl riven Västerbottensost

Salt & peppar

Smör

Persilja

Sätt ugnen på 200 grader. Riv osten och lägg ut glest i högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda till gyllene chips i ca 5 minuter. Förbered små glas eller äggkoppar. Lossa ostenchipsen snabbt från pappret med hjälp av en stekspade och forma försiktigt till små korgar över glasen. Stek svampen i smör i en panna. Ta bort från värmen och tillsätt creme fraiche och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Placera ostskålarna på ett fat och fyll dem ned svampröran. Hack persilja och toppa med.

Gillar

Kommentarer

ekho
ekho,
Ser helt fantastiskt ut 😃 <3
nouw.com/ekho