#100trappsteg

Vissa dagar är det lite stiltje på jobbet så här i "tider som dessa" och dessutom är det halvdag en dag som den här... Då får man anstränga sig lite för att hitta på saker att göra. Eller rättare sagt, göra saker som man egentligen kanske redan skulle ha gjort men som man skjutit på framtiden..... som att rensa förråd till exempel. Upp och ner i trapporna med grejer för att röja och någonstans i halvtid började jag roa mig med att räkna trappstegen. 16 trappsteg upp (och ned) ett antal gånger har det blivit denna förmiddag och jag kom plötsligt att tänka på Mattias Sunneborns projekt #100trappsteg.

Friidrottaren Mattias Sunneborn har varit ambassadör för Suicide Zero ( Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden) sedan 2014. Han arbetar dessutom idag med ett projekt, tillsammans med Jenny Åkervall, 08fri.Masters, vars huvudsyfte är att hjälpa fler äldre att må psykiskt och fysiskt bättre med hjälp av veteranfriidrott. I samarbete med Suicide Zero har de nu, som en del av projektet, lanserat #100trappsteg. Syftet med initiativet är att visa hur små förändringar i vardagen kan ge stor positiv effekt på människors livskvalitet och hälsa. Tanken är att alla människor ska gå minst 100 trappsteg uppför, på en gång eller uppdelat under dygnet, under resten av livet för at få bättre kondition, bli starkare och må bättre. Det bästa av allt är att det både är enkelt och gratis. Inspirationen bakom #100trappsteg är Per Anders Ygberg 92 år, då han en efter en period av nedstämdhet började gå i trapporna hemma i sitt flerbostadshus. och upplevde att han fick tillbaka balansen som han inte haft på 10 år, mådde mycket bättre och fick ett utökat intresse att träffa folk. Han tycker att det var en helt underbar känsla som hängde ihop med att han fick muskler i benen.

Lägg gärna upp ett inlägg när du går 100 trappsteg för att motivera andra att göra samma sak. Tagga det med #100trappsteg och följ @100trappsteg på Instagram.
Gillar

Kommentarer

Liv,
Perfekt dag att få lite annat gjort som skjutits upp, bra där! lite trapp”träning” är ju bra det med 😉
ambivertaliv.blogg.se
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Ibland måste man ta tag i det bara
nouw.com/stenhagenbettan