The Riviera Roadtrip: Saint Tropez


Huhh, takana on kevään viimeinen koulupäivä mikä tarkoitti kahta viimeistä esitelmää. Nyt koittaakin melkein kuukauden tauko ennen tenttejä, kelpaa! Fiilis on tällä hetkellä onnellinen, mutta väsynyt, sillä palattiin roadtripiltä myöhään tiistai-iltana ja eilisen esitykset vaativat silloin vielä harjoittelemista. Mutta mennään pääasiaan eli reissuun pitkin Ranskan Rivieraa!

Vuokrattiin tyttöjen kanssa auto neljäksi päiväksi ja valittiin tukikohdaksi Nizza. Löysimme hyvällä hinnalla Airbnb-asunnon ihan mielettömältä paikalta – Promenade des Anglaisilta. Seitsemännen kerroksen parvekkeelta avautui upeat näkymät kohti merta ja Nizzan kuuluisaa rantapromenadia. Kuvasin muuten koko reissun ajan videoita ja ryhdynkin pian tekemään pientä elokuvaa tästä matkasta! Mikäli olen tyytyväinen lopputulokseen, voisin jakaa sen täällä bloginkin puolella.

Startattiin lauantaina Saint Charlesin asemalta Renault Cliollamme (joka muuten palveli erinoimaisesti!). Ensimmäiselle päivälle olimme suunnitelleet kohteeksi Saint Tropezin. Matka Marseillesta tähän kuuluisaan muotimaailman eliitin lomakohteeseen vei noin 2,5 tuntia. "Welcome to Saint Tropez" taisi pauhata pari kertaa kaiuttimista, kun saavuttiin vihdoin kaupunkiin :DKatsokaa nyt kuinka söpöstä paikasta on kyse! Saint Tropez yllätti meidät kaikki. Se ei vastannut meidän odotuksia, sillä emme odottaneet rauhallista pientä kaupunkia täynnä pastellinvärisiä, melko matalia taloja ja suloisia pikkuputiikkeja, vaan jotain glamoröösimpää. Mutta tämä ei ollut huono asia, sillä kaupunki nousi kaikista meidän kohteista omaksi lemppariksi! Toki satama oli täynnä hulppeita jahteja, kaikki luksusbrändien liikkeet tuli bongattua ja asukkaat olivat huolitellun näköisiä, mutta silti kaupungista huokui todella rento ja välitön tunnelma. Haluan palata tänne takaisin joskus paremmalla ajalla. Tosin taidan silloinkin suosia kevättä/alkukesää, sillä näin turistisesongin ulkopuolella matkustettaessa siellä oli todella rauhallista ja hiljaista.Hintataso Saint Tropezissa oli hieman kalliimpi kuin Marseillessa, mutta melko samoissa hinnoissa kuin koti-Suomessa. Asiaa hintatasosta tähän väliin: kevään aikana sitä on kyllä huomannut, kuinka kallista Suomessa on. Moni vaihtarikaveri varoitteli etukäteen mm. Pariisin ja Monacon kalliista hinnoista, mutta minä ja Henna olemme pulittaneet lähes aina kuitenkin vähemmän kuin kotona esimerkiksi kahvi+kakku -combosta tai kolmen ruokalajin illallisesta viinilaseineen.Jos siis olet suuntaamassa Ranskan Rivieralle ja pohdit, että missä kaupungeissa kannattaa käydä, annan ison suosituksen Saint Tropezille! Cannesin sen sijaan voi skipata mikäli aikaa ei riitä, mutta palataan siihen seuraavassa postauksessa..

Tykkää-merkinnät

Kommentit